Nagy Imre Emlékház

Híreink

EMLÉKHÁZUNK IS RÉSZT VESZ A MÚZEUMOK MAJÁLISA PROGRAMON, VÁRJUK ÖNÖKET A BUDAPESTI BELVÁROSBAN!

A Nagy Imre Alapítvány ez alkalommal is tisztelettel ajánlja Ön és kedves barátai figyelmébe az évente megrendezésre kerülő Múzeumok Majálisát.
A rendezvény helyszíne ezúttal a Magyar Nemzeti Múzeum Díszterme (1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.), időpontja: 2018. május 13. (vasárnap).
A Nagy Imre Emlékház standján az érdeklődők gazdagon illusztrált tablókiállítás segítségével ismerhetik meg a mártír miniszterelnök életútját.
A látogatók Nagy Imrével, valamint a korszakkal kapcsolatos tudásukat helyben is próbára tehetik totók és egyéb fejtörők megoldásával, a kisebbeket pedig játékos feladatokkal, színezővel és további meglepetésekkel várjuk.
A Nagy Imre Alapítvány legfrissebb kiadványait egységes, kedvezményes áron kínáljuk a Majálison.

Bővebben

AZ EURÓPAI BÉKE NAPJA 73. ÉVFORDULÓJÁNAK TISZTELETÉRE TARTOTT RENDEZVÉNY

A programra várakozás perceiben a vetítőn megmutattuk vendégeinknek, hogyan ünnepel Európa és a világ ezen a napon – a fotókkal kitértünk a távolkeleti béke megszületésének időpontjára is. Ismét sajnálattal vettük tudomásul Magyarországnak az ünneplők világméretű táborán való kívülmaradását. Jánosi Katalin, az Emlékház háziasszonya köszöntő szavaiban utalt is erre, s megerősítette: „Van mit ünnepelnünk e napon!” Majd Pótó János történész (több érdekes momentumot is kiemelő kiselőadásában) a dátum körüli bizonytalanságokat oszlatta el, feltárva, hogy 1945 május elején pontosan hol és kik, milyen egyezményeket írtak alá a béke megszületésének érdekében. Stark Tamás történész hosszabb előadásában a nacionalizmus és a nemzetállamok eszméjének II. világháború előtti, alatti és utáni alakulását, helyzetét segített pontosan, adatokkal is alátámasztva megérteni, tisztázni. Végül – már a vendégeinkkel kialakult beszélgetésben - Kende Péter segített röviden a „nemzet” fogalmának alakulását távlatokban is értelmezni. Programunk végén az európai himnusz, az Örömóda hangjai ösztönös felállásra késztették vendégeinket – így meghatóan méltó módon zárult Győzelem napi eseményünk.

Bővebben

MTA Nagy Imre Emlékház
1026 Budapest, Orsó u. 43
Tel./fax: 06-1-392-5011, 06-1-392-5012

TÉRKÉP

NYITVA TARTÁS

ALAPÍTVÁNY

FACEBOOK OLDAL

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA

KIEMELT FÉNYKÉPEK