Nagy Imre Emlékház

TISZTELT LÁTOGATÓINK,

köszöntjük Önöket a 2016-os esztendő kezdetén, amely a Nagy Imre Emlékház (és Magyarország számára is) kiemelkedően fontos évfordulókat hoz. Közülük számunkra nyilvánvalóan a legfontosabbak, hogy ebben az évben ünnepelhetjük az 1956-os forradalom és szabadságharc 60., s Nagy Imre, Magyarország kétszeres mártír miniszterelnöke születésének 120. évfordulóját.
  1956 kiemelten jeles eseménye a magyar történelemnek, amely nem képzelhető el Nagy Imre nélkül, s amely nélkül maga Nagy Imre sem lenne, lehetne az, akivé vált történelmünkben.
  Már a jeles eseményekre készülve, a méltó emlékezés jegyében egy interaktív, a forradalmat és szabadságharcot (világpolitikai és hazai történeti) előzményeivel, napra lebontott részleteivel és (történelmi, valamint személyes, egyéni) következményeivel együtt komplexen bemutató érintőképernyős, interaktív programmal várjuk Látogatóinkat kiállításunkon. Magyarországon egyedülálló, állandó információs forrást biztosítunk így az 1956-os forradalomról, szabadságharcról, s az egész emlékév alatt felkészülten várjuk mind ismereteket szerző fiataljainkat, tudásukat bővítő közép-, és emlékezni óhajtó idősebb korú Látogatóinkat.
  A mártír miniszterelnök 120. születésnapjára emlékezve (s miután a magyar könyvpiacon jelenleg nem érhető el Nagy Imre biográfia) ebben az évben ismét megjelentetjük Rainer M. János (egy kötetre rövidített, fényképekkel gazdagított) Nagy Imre-életrajzát.
  Ebben az évben is rendhagyó bemutatókkal, tárlatvezetésekkel és történelemórákkal igyekszünk biztosítani Látogatóink számára a tudás megszerzésének élvezetes, emlékezetes módját. A múzeumok tavaszi, nyári és őszi szervezett akcióiban is állandóan jelen vagyunk, így lesz ez az idén is.
Honlapunkon minden programunkról előzetesen (és utólag, videóinkat megtekintve is) értesülhetnek – tisztelettel várjuk Önöket, legyenek vendégeink e jeles esztendőben is!

NI megerkezik a parlamentbe
Kép a múltból: 1956. október 23-a estéjén a százezres tömeg követelésére Nagy Imre megérkezik a Parlamentbe. A volt miniszterelnök akkor pártonkívüli, elszigetelt, megfigyelt nyugdíjas. 1956 júniusában töltötte be 60. életévét, a házi ünnepséget (melyen vagy 100 kiemelkedő művész, értelmiségi, reformpolitikus köszöntötte őt fel) az állampárt határozatban ítélte el.

MTA Nagy Imre Emlékház
1026 Budapest, Orsó u. 43
Tel./fax: 06-1-392-5011, 06-1-392-5012

TÉRKÉP

NYITVA TARTÁS

ALAPÍTVÁNY

FACEBOOK OLDAL

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA