Nagy Imre Emlékház

Híreink

AZ EMLÉKHÁZ SZEPTEMBER 19-I PROGRAMJAI

  Szombaton két, nagy érdeklődést kiváltó esemény részese volt az emlékház - a Kulturális Örökség Napjai, valamint a Budapest 100 éves házait bemutató program keretében nagyszámú érdeklődő kereste fel a mártír miniszterelnök egykori lakhelyét. Délelőtt online adásban közvetítettük Jánosi Katalin  tárlatvezetését - nagy örömünkre sokan megtekintették utólag is a videót a Nagy Imre Emlékház fb-oldalán. Így virtuálisan jóval többen vehettek részt az eseményen, mint akiket a korlátozó intézkedések miatt fogadni tudtunk.
A program kötetlen beszélgetéssel zárult a festői panorámájú teraszon, ahol az érdeklődők pogácsázás és málnaszörpözés közben tehették fel további kérdéseiket Nagy Imre unokájának.
  Délután a Budapest100 program keretében Katona Csaba történész a budai hegyek beépüléséről tartott előadást, s hogy a Bauhaus jegyében miként jelentek meg a modern építészet jegyeit hordozó épületek a környéken az 1920-as, 1930-as években. A látogatók ezt követően Fodor Fanni vezetésével tekintették meg az Emlékház tárlatát és ismerték meg a villa lakóinak sorsát.
  A program ezúttal is az Emlékház teraszán zajló beszélgetéssel zárult.

MTA Nagy Imre Emlékház
1026 Budapest, Orsó u. 43
Tel./fax: 06-1-392-5011, 06-1-392-5012

TÉRKÉP

NYITVA TARTÁS

ALAPÍTVÁNY

FACEBOOK OLDAL

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA