Nagy Imre Emlékház

Híreink

Nagy Imre első miniszterelnökségére, kormányprogramjára emlékező konferencia


  Április 25-én délután az 1953-as Nagy Imre kormányprogram 60. évfordulója alkalmából, az OSA termében megrendezett emlékező konferenciánk sikeres volt. A hallgatóság megtöltötte a termet, érdeklődéssel hallgatta előadóinkat, akik több oldalról megközelítve témánkat teljes áttekintését adták a kornak, felidézve az „új szakasz” születésének, a törlés-megszüntetés miértjeinek és a kormányprogram utóéletének kül és belföldi okait. Felidéződött Nagy Imre miniszterelnök alakja, egyedisége a korszak történetében, valamint helyzetbe kerülésének és bukásának okai.
   Jánosi Katalin, a miniszterelnök unokája (ahogy említette) „szívvel szólt” a témáról, méltatta az akkori eseményeket, súlyt helyezve a szubjektív, emberi történésekre. Történész előadóink új információkkal, érdekes részletekkel is megismertették hallgatóságunkat, de az eleddig ismert tények is megjelentek újra értelmezve és rendbe állítva.
  Szervezőként úgy érezzük, hasznos volt konferenciánk, melynek teljes anyagát honlapunkon, videón közzétesszük, illetve nyomtatásban is megjelentetjük a „Nagy Imre és kora” periodikánkban.

MTA Nagy Imre Emlékház
1026 Budapest, Orsó u. 43
Tel./fax: 06-1-392-5011, 06-1-392-5012

TÉRKÉP

NYITVA TARTÁS

ALAPÍTVÁNY

FACEBOOK OLDAL

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA

KIEMELT FÉNYKÉPEK