Nagy Imre Emlékház

Híreink

ELTÁVOZTAK KÖZÜLÜNK

  62 éves korában elhunyt Vészi János Balázs Béla-díjas filmrendező, a Nagy Imre emlékház egykori igazgatójának és a Nagy Imre Alapítvány egykori elnökének, id. Vészi Jánosnak fia, aki hosszú ideje az emlékház és az alapítvány programjainak megörökítője volt. Számos jelentős dokumentumfilm alkotója, 1999-től a Színház és Filmművészeti Egyetem tanára volt.
  Kiváló szakmai munkája az alapítvány videóiban velünk él tovább, de szeretetreméltó, kedves egyéniségét nehezen fogjuk nélkülözni – Janó, a mindig mosolygó ember nagyon fog hiányozni mindannyiunknak.

  86 éves korában elhunyt Laurenszky Ernő tudós történelemtanár, cserkész, úttörővezető, hadtörténész, a Történelemtanárok Egyletének egyik alapítója – a Nagy Imre Emlékház rendezvényeinek állandó látogatója, a Nagy Imre Társaság budapesti szervezetének tagja.
  1956-ban részt vett a Petőfi Kör pedagógusvitáján, a Magyar Értelmiség Forradalmi Bizottsága munkájában, tagja volt az Egyetemi Zászlóaljnak. 1956. október 29-én megsebesült.
  Pótolhatatlanok lesznek mindig a teljes igazságra törekvő hozzászólásai, emberi jelenléte, kemény, gerinces véleményei, tudós megnyilvánulásai. Emlékét megőrizzük.

Osztozunk a családok gyászában.

MTA Nagy Imre Emlékház
1026 Budapest, Orsó u. 43
Tel./fax: 06-1-392-5011, 06-1-392-5012

TÉRKÉP

NYITVA TARTÁS

ALAPÍTVÁNY

FACEBOOK OLDAL

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA

KIEMELT FÉNYKÉPEK