Nagy Imre Emlékház

Híreink

NYÁRVÉGI LÁTOGATÓK AUSZTRÁLIÁBÓL

  Az Orsó utcai ház építtetőjének, Gellért Áronnak az unokája, Forgács András és családja budapesti látogatásuk alkalmával keresték fel az Emlékházat.
  Forgács András még az 1930-as években kisfiúként lakott az épületben édesapjával, édesanyjával és nővérével. Amikor kitört a második világháború, a család Ausztráliába menekült és Melbourne-ben telepedett le. Az Emlékház és az első állandó kiállítás megnyitása óta Forgácsék már több alkalommal jártak nálunk – kiállításunkon szerepel is meghatott és meglepett bejegyzésük (hiszen hosszú ideig nem sejtették, ki volt házuk későbbi lakója), amelyben a Nagy Imre Emlékház léte és működése miatti örömüknek és helyeslésüknek adnak hangot.
  Forgács András és (az 1950-es évek óta szintén itt lakott) Jánosi Katalin asszony közösen idézték fel kisgyermek-éveiket, helyszíni élményeiket, amit mi nagy érdeklődéssel és örömmel hallgatunk. Az új kiállítás az idős és fiatal Forgács nemzedéket egyaránt lenyűgözte – egyben meg is hatódtak, mikor tudomásukra jutott, hogy a Látogatók számára a villa bemutatását minden alkalommal az Ő családjuk történetével kezdjük el, ők is szereplői a kiállításnak.
  Ezúttal a Forgács házaspárt fiúk, Warren és felesége Nicola is elkísérte. Különös volt e találkozás a Nagy és a Forgács család idősebb és fiatalabb generációi között, amely mindannyiunkban szép emlékként marad meg.

MTA Nagy Imre Emlékház
1026 Budapest, Orsó u. 43
Tel./fax: 06-1-392-5011, 06-1-392-5012

TÉRKÉP

NYITVA TARTÁS

ALAPÍTVÁNY

FACEBOOK OLDAL

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA

KIEMELT FÉNYKÉPEK